4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Hollandse roerbak met slavinken en mosterd

Hollandse roerbak met slavinken en mosterd

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

peper

dit product is niet beschikbaar

zout

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

400 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

300 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar

4 slavinken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in circa 5 minuten voor.
  • 2 Giet de aardappels af en laat ze goed uitlekken.
  • 3 Verhit twee eetlepels olie en roerbak de wortel, ui, kruiden, paprikapoeder en aardappel circa 10 minuten op middelhoge stand tot alles lichtbruin en beetgaar is.
  • 4 Voeg de doperwten toe en breng op smaak met wat zout en peper.
  • 5 Laat met deksel op de pan nog 5 minuten doorwarmen.
  • 6 Verwarm ondertussen in een koekenpan de rest van de olie en bak de slavinken om en om in circa 15 minuten gaar en bruin.
  • 7 Roer de mosterd door het bakvet en voeg een paar eetlepels water toe.
  • 8 Serveer de roerbakschotel met de slavinken en jus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip