6 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Hollandse spitskoolcurry met kalkoen en rijst

Hollandse spitskoolcurry met kalkoen en rijst

ingrediënten


30 min
6 personen
2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

1 pak basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

1 spitskool

dit product is niet beschikbaar

750 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 kippenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels blanke rozijnen
4 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm het sinaasappelsap met de rozijnen en de bouillontabletten en zet dit apart.
  • 2 Meng de kerriepoeder en 4 eetlepels olie door de kalkoenfilet.
  • 3 Leg de koolreepjes in een vergiet. Giet er kokend water over en laat uitlekken.
  • 4 Roerbak de kalkoenfilet in een hete wok in 10 minuten goudbruin.
  • 5 Kook intussen de rijst.
  • 6 Schep de kalkoenfilet uit de pan. Roerbak de koolreepjes ongeveer 5 minuten in het bakvet met de rest van de olie en een klein beetje zout.
  • 7 Meng maïzena, yoghurt, honing en sinaasappelsap met rozijnen.
  • 8 Schep de kalkoenreepjes bij de kool, voeg het yoghurtmengsel toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  • 9 Schep het gerecht in een warme schaal.
  • 10 Verdeel de wortelreepjes erover en serveer de rijst erbij.

bereidingstip

Lekker met doperwten en worteltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 43 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté