4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Hollandse vegaballetjes met boerenkool en kapucijners

Hollandse vegaballetjes met boerenkool en kapucijners

ingrediënten


15 min
4 personen
pot Amsterdamse ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

600 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 blik verse kapucijners

dit product is niet beschikbaar

400 gram vegaballetjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de kapucijners in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken. Verhit 2 el zonnebloemolie in een hapjespan en bak 400 g vegetarische balletjes 3 min. Voeg de boerenkool toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om.
  • 2 Meng intussen de mosterd met 2 el water en 3 el vocht uit de pot van de Amsterdamse ui. Voeg samen met de kapucijners en ui toe en verwarm al omscheppend 5 min.
  • 3 Serveer in diepe borden met extra mosterd.

bereidingstip

Lekker met selderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 349 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 27 gram