4 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Home made eggnog

Home made eggnog

ingredi├źnten


30 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

80 milliliter bruine rum
zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de melk en slagroom. Voeg het kaneelstokje toe en laat 10 minuten pruttelen. Laat iets afkoelen.
  • 2 Klop met een staafmixer de eidooiers met de suiker en vanillesuiker luchtig in een kom. Giet al kloppend de warme melk erbij. Schenk het mengsel terug in de pan en laat op een lage stand circa 5 minuten indikken.
  • 3 Roer de rum erdoor en laat in de koelkast minimaal 2 uur koelen.
  • 4 Schenk de eggnog over in 4 glazen en bestrooi met een snuf nootmuskaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst