4 personen
gemiddeld
35 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
recepten Homemade friet, gefrituurde uienringen en burgersaus

Homemade friet, gefrituurde uienringen en burgersaus

ingrediënten


35 min
4 personen
1 sjalot
1 theelepel worcestershiresaus
1 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels mayonaise
zonnebloemolie
arachideolie
2 rode uien
paprikapoeder
1 ei
250 milliliter mineraalwater met koolzuur
250 milliliter bier
100 gram bloem
1 liter arachideolie
800 gram vastkokende aardappels

  • 1 Schil voor 4 porties 600-800 gram aardappels en snijd in dikke frieten. Was de frieten een paar keer in koud water om overtollig zetmeel eraf te spoelen. Droog daarna goed op een schone theedoek.
  • 2 Verhit de arachideolie in een (frituur)pan tot 140ºC. Bak de frieten in niet te grote porties voor tot ze lichtgeel zijn. Neem uit het vet, schud goed droog en laat uitgespreid uitlekken.
  • 3 Klop met een garde de bloem tot een glad beslag met het bier of mineraalwater en het ei. Voeg een snufje zout en paprikapoeder toe en laat een paar minuten rusten.
  • 4 Verhoog intussen de temperatuur van de olie tot 180°C. Frituur de frieten nogmaals in porties tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat goed uitlekken en serveer direct.
  • 5 Verhit een laag arachideolie in een hoge pan tot 180ºC. Haal met een vork de uienringen door het beslag en laat ze rustig in de olie glijden. Frituur in enkele minuten goudbruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Meng de ingrediënten voor de burgersaus en breng op smaak met peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier