4 personen
uitdagend
60 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Homemade pistache-ijs met pure chocolade

Homemade pistache-ijs met pure chocolade

ingrediënten


60 min
4 personen
75 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

75 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

vijzel

ijsmachine

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Rooster de pistache­ noten circa 5 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat op een bord afkoelen. Hak 1 eetlepel pistachenoten fijn en houd apart.
  • 2 Maal de rest van de pistachenoten met de suiker en een snufje zout in een keukenmachine of vijzel fijn tot een groene pasta. Hoe langer je maalt, hoe smeuïger de pasta wordt. Verwarm de melk met de slagroom tot het kookpunt en neem van de warmtebron.
  • 3 Klop de eidooier met de suiker in een paar minuten romig en lichtgeel. Giet al kloppend de warme melk erbij en giet weer terug in de pan. Laat de vla al roerend licht binden. Als je met je vinger een streep trekt over de spatel en deze loopt niet door, is de vla klaar. Giet terug in een schaal en zet deze in een bak koud water. Roer tot de vla is afgekoeld.
  • 4 Klop de pistachepasta door de afgekoelde vla tot het een egale, groene kleur heeft. Giet dit mengsel in de ijsmachine en draai volgens de gebruiksaanwijzing tot ijs. Voeg de laatste minuten de gehakte chocolade toe. Bestrooi het ijs met de gehakte pistachenoten.

bereidingstip

Heb je geen ijsmachine? Giet het mengsel dan in een (metalen) afsluitbare bak en laat minimaal 6 uur invriezen in de diepvries. Het ijsmengsel wordt dan wel minder luchtig van structuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 6 gram