4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Homemade vissticks met zeemeermin-mayo

Homemade vissticks met zeemeermin-mayo

ingrediënten


15 min
4 personen
1 stukje nori-vel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvrieskoolvisfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine schaaltjes

  • 1 Laat de vis half ontdooien, dep droog en snijd de blokken in 2 of 3 dikke repen. Besprenkel de vis met een beetje citroensap en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Doe de bloem in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord. Meng het paneermeel met de helft van de citroenrasp in een derde diep bord.
  • 3 Haal de visrepen eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat de vis helemaal bedekt is.
  • 4 Verhit de olijfolie met de boter in een koekenpan en bak hierin de vissticks circa 4 minuten per kant tot ze rondom krokant en goudbruin zijn.
  • 5 Meng intussen de mayonaise met de yoghurt, rest van de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap. Knip of snijd de nori heel fijn en meng door de saus.
  • 6 Verdeel de mayonaise over 4 schaaltjes en serveer bij de vissticks. Lekker met gebakken aardappels, doperwtjes en wortel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté