- 1 Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de uienringen 2-3 minuten.
- 2 Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Schep het vlees met de paprikapoeder erdoor en bak in 3-4 minuten lichtbruin.
- 3 Voeg de komijn, knoflook, paprika’s en laurierblaadjes toe en giet de bouillon erbij.
- 4 Stoof met het deksel op de pan op een lage stand circa 2,5 uur tot het vlees zacht is. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg eventueel een scheutje water toe.
- 5 Meng intussen de ingrediënten voor de koolsalade en zet deze in de koelkast.
- 6 Breng de goulash op smaak met zout en peper en verwijder de laurierblaadjes.
- 7 Bind het vocht eventueel met aangelengde maizena.
- 8 Serveer met de koolsalade.
- 9 Lekker met (zilvervlies)rijst.