4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Hongaarse goulashsoep

Hongaarse goulashsoep

ingrediënten


30 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 vleestomaat

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

750 gram runderriblappen
750 gram sukadelappen

dit product is niet beschikbaar

1 pot geroosterde paprika

dit product is niet beschikbaar

3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijn, zout, peper, laurierblaadjes en de gepureerde paprika’s toe en bak 2 minuten.
  • 2 Schep het vlees erdoor en smoor 15-20 minuten op een lage stand. Giet de wijn en de helft van de bouillon erbij.
  • 3 Voeg de paprika en tomaat toe en stoof zachtjes 1 uur. Voeg de rest van de bouillon toe en stoof nog 1 uur, tot het vlees zacht is.
  • 4 Kook de aardappelblokjes intussen in 12-15 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
  • 5 Kneed van de bloem met het ei en een snufje zout een soepel en zacht deeg. Vorm er kleine bolletjes van en kook ze 3 minuten in water gaar.
  • 6 Voeg de aardappelblokjes en deegballetjes toe aan de soep en warm ze even mee.

bereidingstip

Schep voor het serveren 1 eetlepelzure room of crème fraîche op de soep.. Vervang 100 gram van het vlees in dit recept door magere gerookte spekreepjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 48 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté