gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Honing-lavendelvla

Honing-lavendelvla

ingrediënten


25 min
4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

40 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

4 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 liter melk

dit product is niet beschikbaar

1 takje lavendel

  • 1 Was het takje lavendel (uit de tuin) goed en ris de bloemetjes eraf.
  • 2 Verwarm de melk in een steelpan. Voeg de lavendelbloemetjes toe en laat de melk circa 15 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 3 Klop intussen in een kom de eidooiers, maizena, suiker, honing en 4 eetlepels van de warme melk glad. Giet de rest van de melk door een zeef en schenk deze vervolgens in een dun straaltje onder voortdurend kloppen bij de eidooiers.
  • 4 Schenk het mengsel terug in de pan en laat nog even op een lage stand indikken tot vla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté