6 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Honing-mosterd rosbief met mierikswortelsaus

Honing-mosterd rosbief met mierikswortelsaus

ingrediënten


15 min
6 personen
50 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

750 gram rosbief

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Laat de rosbief op kamertemperatuur komen en dep het vlees droog. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de mosterd met de honing, paprikapoeder, zout en peper. Wrijf de rosbief in met dit mengsel.
  • 2 Braad het vlees eerst rondom aan en leg dan in de braadslede met het vloeibaar bakproduct. Braad het vlees in het midden van de oven in circa 25 minuten rondom bruin en van binnen rosé.
  • 3 Meng intussen de mierikswortel met de crème fraîche en kookroom. Neem het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd het vlees dan in plakken en serveer met de saus. Lekker met aardappelpuree met bosui en broccoli met geroosterd amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté