- 1 Kook de aardappels met zout gaar in circa 20 minuten.
- 2 Verwarm de oven voor op 200ºC of verwarm de ovengrill.
- 3 Bestrooi de schouderkarbonades met zout en peper.
- 4 Verhit de olie en de helft van de boter en bak hierin de schouderkarbonades rondom bruin.
- 5 Meng de honing met de mosterd en bestrijk de karbonades er aan 1 kant mee.
- 6 Zet ze in een ovenvaste pan of ovenschaal 15 minuten in het midden van de oven of met voldoende afstand onder de grill.
- 7 Giet intussen de aardappels af.
- 8 Voeg de rest van de boter, warme melk, zout, peper en nootmuskaat toe en maak er puree van.
- 9 Schep de rauwe andijvie erdoor en verwarm nog 2 minuten.
- 10 Serveer de karbonades op de stamppot.
bereidingstip
Vervang rauwe andijvie door reepjes ijsbergsla.. Neem in plaats van honing bruine suiker of rietsuiker en meng deze met de mosterd.