4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Honing-theemousse

Honing-theemousse

ingrediënten


25 min
4 personen
4 stroopwafels

dit product is niet beschikbaar

50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

8 frambozen

dit product is niet beschikbaar

4 aardbeien

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes earl grey thee

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

3 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

100 gram honing

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

uitsteekvormpje

  • 1 Mix de eidooiers met de helft van de honing in een keukenmachine of met een mixer tot een romig mengsel.
  • 2 Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water tot ze zacht zijn.
  • 3 Verwarm de melk met de rest van de honing en de theezakjes tot tegen het kookpunt. Haal de pan van de warmtebron en laat de theezakjes 3 minuten trekken.
  • 4 Druk de theezakjes voorzichtig met een houten lepel tegen de wand van de pan uit, en verwijder ze.
  • 5 Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat ze in het warme mengsel oplossen.
  • 6 Laat het honing-theemengsel tot kamertemperatuur afkoelen, totdat dit begint te geleren.
  • 7 Klop 200 ml slagroom half stijf.
  • 8 Roer de opgeklopte eidooiers door het honing-theemengsel en spatel de slagroom erdoor.
  • 9 Schep de mousse in een met water omgespoelde schaal, dek hem af met plasticfolie en laat de mousse 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 10 Was en snijd ondertussen het fruit.
  • 11 Smelt de pure chocolade au bain-marie en voeg de rest van de slagroom toe.
  • 12 Steek met de steker een rondje uit de mousse. Verdeel daar wat fijngehakte stroopwafel over en druk dat iets aan.
  • 13 Keer de mousse met de stroopwafel aan de onderkant op een bord.
  • 14 Leg er wat fruit bovenop en sprenkel de chocoladesaus over het dessert.

bereidingstip

Gebruik 4 uitsteekringen die je eerst omspoelt met water of licht invet. Leg ze op een bord of schaal. Schep de honing-theemousse op de koekkruimels in de uitsteekringen. Zet dit zo in de koelkast. Verwijder de ringen vlak voor het garneren en serveren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 8 gram