8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Honingcake met pistache-crunch

Honingcake met pistache-crunch

ingrediënten


30 min
8 personen
50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

honing
150 gram honing

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Klop de eieren met de honing, sinaasappelrasp en een snuf zout met een mixer in een paar minuten tot een luchtige crème.
  • 2 Meng het amandelmeel met het bakpoeder en voeg dit in gedeelten toe aan de eieren. Klop als laatste de olie in een straaltje door het beslag en klop nog 1 minuut luchtig op een hoge stand. Giet het beslag in de bakvorm en bak in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar.
  • 3 Smelt intussen de suiker met 3 eetlepels water op middelhoge stand, tot de siroop een goudbruine kleur heeft. Schep de noten erdoor en schenk de karamel direct op een stuk bakpapier. Bestrooi licht met zout. Laat afkoelen en hak dan tot kruimels.
  • 4 Laat de cake op een rooster afkoelen en bestrooi met de pistache-crunch. Besprenkel met honing.

bereidingstip

In plaats van gemalen amandelen kun je ook amandelmeel nemen of gebruik bloem.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 13 gram