4 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
home recepten Hot shrimp filo's

Hot shrimp filo's

ingrediënten


40 min
4 personen
1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels hete pepersaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zure room

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 liter frituurolie

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

8 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

100 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Meng de rijst met de rode peper, gember, bosui en garnalen.
  • 2 Leg 1 vel filodeeg op het werkvlak en laat de rest onder een vochtige theedoek liggen. Schep 2 eetlepels van de vulling in een van de hoeken van het deeg en rol het tot de helft op.
  • 3 Vouw aan beide kanten de punten naar binnen en bestrijk het laatste stuk met eiwit om het deeg vast te laten plakken. Rol het deeg verder op tot een stevig rolletje en dek af met de doek. Maak zo nog 7 rolletjes.
  • 4 Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur de filo’s per 4 stuks goudbruin.
  • 5 Meng de uienringen met de koriander en verdeel dit over een schaal. Leg de filo’s erop.
  • 6 Meng de zure room met de pepersaus en citroensap en serveer deze saus erbij om te dippen.

wijnadvies

Jean Sablenay Sauvignon Blanc is net zo knapperig als de gefrituurde filo’s én zorgt voor de nodige verfrissing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté