- 1 Maal de kikkererwten grof in een keukenmachine. Schep over in een schaal en meng met de hand de rest van de ingrediënten voor de burgers erdoor. Breng op smaak met zout en kneed tot een compact geheel.
- 2 Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
- 3 Meng intussen de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.
- 4 Meng de rodekool met de sesamzaadjes, azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
- 5 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de aubergineplakken in een paar minuten om en om goudbruin en gaar.
- 6 Bestrijk de burgers met olie en gril ze op de barbecue of in een grillpan in circa 3 minuten per kant goudbruin.
- 7 Snijd de stukken brood horizontaal door en gril de snijvlakken eventueel eerst op de barbecue.
- 8 Beleg het brood met een schepje rodekool, een burger, een paar plakjes aubergine en een lepel fetasaus. Bestrooi eventueel met wat granaatappelpitjes en leg het broodkapje erop of ertegenaan. Serveer direct.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.