4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Hummusburger met gegrilde aubergine en fetasaus

Hummusburger met gegrilde aubergine en fetasaus

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

1 Turks brood

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

100 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

50 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram Turkse yoghurt
100 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

verse koriander

dit product is niet beschikbaar

bosje verse munt

dit product is niet beschikbaar

bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

300 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maal de kikkererwten grof in een keukenmachine. Schep over in een schaal en meng met de hand de rest van de ingrediënten voor de burgers erdoor. Breng op smaak met zout en kneed tot een compact geheel.
  • 2 Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 3 Meng intussen de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Meng de rodekool met de sesamzaadjes, azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  • 5 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de aubergineplakken in een paar minuten om en om goudbruin en gaar.
  • 6 Bestrijk de burgers met olie en gril ze op de barbecue of in een grillpan in circa 3 minuten per kant goudbruin.
  • 7 Snijd de stukken brood horizontaal door en gril de snijvlakken eventueel eerst op de barbecue.
  • 8 Beleg het brood met een schepje rodekool, een burger, een paar plakjes aubergine en een lepel fetasaus. Bestrooi eventueel met wat granaatappelpitjes en leg het broodkapje erop of ertegenaan. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté