pureestamper
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
pureestamper
bereiden
bereidingstip
In plaats van de uien te bakken, kun je ze ook rauw meekoken met de peen en aardappel. Dat zorgt voor een wat zachtere textuur.. <h4>Vega-variatietips</h4> • Oer-Hollandse hutspot, maar dan net iets minder traditioneel: dat is de vega-variant. Maak hem met <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/vegetarische-hutspot/">vegetarische rookworst</a>, of <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/hutspot-uit-de-oven-met-vega-gehakt/">plantaardig gehakt</a>.<br/> • In plaats van vleesvervangers, kun je extra groenten toevoegen. Knolselderij, pastinaak en prei zijn heerlijke opties.<br/> • En de vleesbouillon? Die vervang je door 350 ml groentebouillon. . <h4>Hoelang moet hutspot opstaan en wat zijn de juiste verhoudingen?</h4> • Hutspot moet ongeveer 20 minuten koken. Daarna is het stampen geblazen! <br/> • De klassieke verhouding aardappel-groenten is: 1000 g aardappel, 1000 g winterwortel en 4 uien. Liever meer groenten? Ga dan voor 750 gram aardappel, en 1250 gram groenten. Lekker voor een vegetarische variant! . <h4>Variatietips met vlees</h4> • Je kunt ook hacheevlees of runderpoelet gebruiken.<br/> • Bij hutspot smaakt een <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/hollandse-gehaktbal-met-uitjes-en-jus/">Hollandse gehaktbal</a> of rookworst natuurlijk ook altijd goed. . <h4>Hoe kruid je hutspot en hoe maak je hem nog lekkerder?</h4> • Kruiden zijn een fantastische manier om je hutspot nóg lekkerder te maken. In dit recept zit al laurierblad, maar je kunt ook tijm toevoegen, nootmuskaat of peterselie. Iets meer pit? Kies dan voor wat zwarte peper, of roer 1 el door je stamppot.<br/> • Ook smakelijk: een goede topping voor je stamppot. Voor dit recept kun je geroosterde uitjes of krokante sjalotten gebruiken, of appelcompote. Probeer ook eens een druppel sambal. <br/> • Stamp je hutspot eens wat grover in plaats van fijner, voor een authentiek rustieke smaak. . <h4>Hoe bewaar je hutspot?</h4> • In een goed afsluitbare bak is hutspot 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.<br/> • In de vriezer zelfs tot 3 maanden. Verpak de hutspot dan per portie in een diepvriesbak of -zak. <br/> • Je kunt de hutspot ontdooien in de koelkast of magnetron. Zorg ervoor dat je hem door en door verhit bij het opwarmen (minstens 75°C).
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 685 kcal |
vet | 31 gram |
verzadigd vet | 17 gram |
koolhydraten | 62 gram |
eiwit | 33 gram |
WEB01-SPAR-PU