4 personen
eenvoudig
120 min.
hoofdgerecht
home recepten Hutspot basisrecept

Hutspot basisrecept

ingrediënten


120 min
4 personen
1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram winterwortel
350 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram doorregen runderlappen

dit product is niet beschikbaar

4 uien

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin 1/4 van de uien.
  • 2 Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg het vlees toe aan de uien en bak rondom lichtbruin.
  • 3 Voeg de laurierblaadjes en bouillon toe en stoof circa 1,5 uur met het deksel op de pan tot het vlees zacht is.
  • 4 Kook de rest van de uien, wortel en aardappel in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp tot een grove puree.
  • 5 Verwijder de laurierblaadjes uit het stoofvocht van het vlees. Schep het vlees met een deel van het stoofvocht op de hutspot.

bereidingstip

Doorregen runderlappen zijn een prima vervanger voor de traditionele klapstuk.. Je kunt ook hacheevlees of runder­poelet gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 33 gram