4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
recepten Hutspot met pittige hachee

Hutspot met pittige hachee

ingrediënten


45 min
4 personen
2 eetlepels verse bladselderij
1 zakje Javaanse kroepoek

dit product is niet beschikbaar

350 gram groene kolen
500 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 runderbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 zoete uien

dit product is niet beschikbaar

800 gram runderlappen

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng alle ingrediënten voor de hachee in een braadpan, voeg 250 ml warm water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat het vlees in 2-3 uur gaar stoven. Roer regelmatig: het mag niet aanbakken en moet zachtjes blijven pruttelen. Voeg eventueel een beetje extra water toe als de saus te dik wordt. Dit gerecht kunt u van tevoren bereiden.
  • 2 Zet de aardappelen op en kook ze 10 minuten. Voeg dan wortels en kool toe en kook ze samen gaar in circa 15 minuten. Giet het kookwater af.
  • 3 Stamp aardappelen en groenten grof door elkaar (het mag niet smeuïg worden).
  • 4 Breng de pittige hachee opnieuw al roerend aan de kook. Schep het rundvlees met de uitjes met een schuimspaan uit de braadpan en laat daarbij de kokossaus uitlekken. Schep het vlees door de hutspot.
  • 5 Verdeel de hutspot over de borden, maak een mooi 'bergje'. Strooi op elk bord een handje kroepoek en wat selderijgroen. Geef de kokossaus en de rest van de kroepoek er apart bij.

wijnadvies

Lekker met pittig Vlaams bruin bier, een bokbier of een volle rode wijn, kruidig en krachtig, bijvoorbeeld een Vin de Pays cabernet sauvignon-syrah van J.L. Cévenne.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 955 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 52 gram