4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Hutspot met pompoen, gebakken geitenkaas en gekaramelliseerde ui

Hutspot met pompoen, gebakken geitenkaas en gekaramelliseerde ui

ingrediënten


35 min
4 personen
5 eetlepels walnoten
3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

100 gram panko

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

5 uien

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

400 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels, wortels en pompoen in circa 20 minuten gaar. Stamp grof met de helft van de boter.
  • 2 Verhit de rest van de boter en bak hierin de uien in circa 10 minuten op een lage tot middelhoge stand goudbruin. Houd apart.
  • 3 Haal de plakjes geitenkaas eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het broodkruim. Herhaal eventueel voor een extra knapperige laag. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gepaneerde geitenkaas aan beide kanten goudbruin.
  • 4 Schep de walnoten door de hutspot en serveer met de geitenkaas en uien erop.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 915 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 25 gram