4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Hutspot met prei en gebakken vis

Hutspot met prei en gebakken vis

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

75 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 tilapiafilets

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 pakket hutspotgroenten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de hutspotgroenten met de aardappels in 20-25 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 100°C.
  • 2 Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de citroenrasp met de peterselie en knoflook.
  • 3 Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak hierin de visfilets aan één kant 2-3 minuten.
  • 4 Keer de vis om en bestrijk de gebakken kant met het peterseliemengsel. Bak de onderkant van de vis 2-3 minuten. Neem de vis uit de pan en houd warm in de oven.
  • 5 Bak de prei zachtjes 2-3 minuten in het bakvet.
  • 6 Giet de hutspotgroenten en aardappels af. Voeg de prei met het bakvet, de komijn en honing toe en stamp alles grof. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Serveer de stamppot de vis erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 33 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst