4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Hutspot met runderbraadworstjes

Hutspot met runderbraadworstjes

ingrediënten


35 min
4 personen
4 runderbraadworsten

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 pakket hutspotgroenten

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de helft van de boter of het bakproduct en fruit hierin de ui uit het hutspotpakket zachtjes 5 minuten.
  • 2 Voeg de wortelen, de aardappelen en de bouillon toe en kook 20 minuten met de deksel erop.
  • 3 Bestrooi intussen de braadworstjes met zout en peper en bak ze in 15 minuten bruin en gaar in de rest van de boter.
  • 4 Giet de hutspot af en vang het kookvocht op.
  • 5 Roer ui, aardappel en wortel door elkaar en voeg zoveel kookvocht toe dat er een stevige, wat grove hutspot ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Voeg een scheutje warm water bij het bakvet van de worstjes en serveer ze met de jus bij de hutspot.

bereidingstip

Schep eens blokjes komijnekaas of mosterdkaas door de hutspot. Neem in plaats van runderworstjes runderstoofvlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes