4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Hutspot uit de oven

Hutspot uit de oven

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

4 tartaartjes

dit product is niet beschikbaar

4 takjes krulpeterselie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

12 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de olie over de braadslede en zet in de oven.
  • 2 Snijd de wortel in stukjes van circa 2 cm. Snijd de aardappels in grove stukken.
  • 3 Kook de wortel en aardappels circa 10 minuten in water met zout tot ze halfgaar zijn.
  • 4 Giet af, laat even uitdampen en hussel goed zodat de randjes van de aardappels iets kruimig worden.
  • 5 Neem de braadslede uit de oven en schep de wortels, aardappels en sjalotjes voorzichtig door de olie.
  • 6 Bestrooi met zout en peper en rooster 30-40 minuten in de oven tot de groenten bruin en gaar zijn.
  • 7 Meng intussen de citroenrasp, knoflook en peterselie door elkaar.
  • 8 Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de tartaartjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en rosé van binnen. Houd warm onder aluminiumfolie.
  • 9 Neem de groenten uit de oven en bestrooi met het kruidenmengsel. Serveer met de tartaartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes