4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Hutspot uit de oven met vega-gehakt

Hutspot uit de oven met vega-gehakt

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap

dit product is niet beschikbaar

300 gram vegetarisch gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram hutspotgroenten

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de aardappels, wortel en ui in circa 20 minu­ten gaar in ruim water met zout.
  • 2 Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten. Voeg het gehakt, de ketjap en sambal toe en bak circa 5 minuten mee.
  • 3 Giet de aardappels, wortel en ui af en stamp tot een grove hutspot. Voeg de boter en melk toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep het gehakt in de ovenschaal. Schep de hutspot erop en bestrooi met de kaas. Gratineer circa 10 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 26 gram