- 1 Kook de aardappels gaar in water waaraan het bouillontablet is toegevoegd.
- 2 Bak intussen in een koekenpan de uiringen in de olie en de boter in ongeveer 20 minuten zacht en glazig.
- 3 Voeg na 10 minuten de wortelplakjes en de kerriepoeder toe. Leg een deksel op de pan en bak de wortelplakjes op een laag vuur beetgaar.
- 4 Doe op het laatste moment de doperwten in de pan en laat ze ontdooien en warm worden. Schep het mengsel tijdens het bakken af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.
- 5 Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Pureer met een stamper de aardappels. Voeg een scheutje kookvocht toe om een smeuïge puree te krijgen.
- 6 Schep de kerrie-groenten door de puree. Dien meteen op.
bereidingstip
Lekker met gebraden gehaktballetjes, een karbonaadje, braadworstje, saucijsje of stukje rookworst.
wijnadvies
Wit past het beste: Riesling, Pinot Blanc of Pinot Gris uit de Elzas, maar ook Duitse Riesling Kabinett is hier op zijn plaats (7-9°C).