4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Hutspot van ui, wortel, doperwtjes en kerrie

Hutspot van ui, wortel, doperwtjes en kerrie

ingrediënten


40 min
4 personen
225 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels kerriepoeder
250 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

250 gram uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 vleesbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillontablet

dit product is niet beschikbaar

750 kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels gaar in water waaraan het bouillontablet is toegevoegd.
  • 2 Bak intussen in een koekenpan de uiringen in de olie en de boter in ongeveer 20 minuten zacht en glazig.
  • 3 Voeg na 10 minuten de wortelplakjes en de kerriepoeder toe. Leg een deksel op de pan en bak de wortelplakjes op een laag vuur beetgaar.
  • 4 Doe op het laatste moment de doperwten in de pan en laat ze ontdooien en warm worden. Schep het mengsel tijdens het bakken af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Pureer met een stamper de aardappels. Voeg een scheutje kookvocht toe om een smeuïge puree te krijgen.
  • 6 Schep de kerrie-groenten door de puree. Dien meteen op.

bereidingstip

Lekker met gebraden gehaktballetjes, een karbonaadje, braadworstje, saucijsje of stukje rookworst.

wijnadvies

Wit past het beste: Riesling, Pinot Blanc of Pinot Gris uit de Elzas, maar ook Duitse Riesling Kabinett is hier op zijn plaats (7-9°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 8 gram