4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Ierse stoofpot (Irish stew)

Ierse stoofpot (Irish stew)

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 gram groene kolen
250 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram lamsvlees

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees snel aan alle kanten aan. Bestrooi het met zout en peper.
  • 2 Giet de helft van de bouillon in de pan en breng aan de kook. Temper de hittebron en laat het vlees 30 minuten zachtjes stoven.
  • 3 Leg vervolgens een laag aardappelplakken in de pan, gevolgd door de uien, winterwortel, prei en kool. Giet de rest van de bouillon over de groenten en breng aan de kook. Temper opnieuw de hittebron en laat alles nog eens 25-30 minuten zachtjes stoven.
  • 4 Bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie.

wijnadvies

Dit eenpansgerecht vraagt om een zacht-aromatische rode wijn. Italiaanse Chianti en Côtes du Rhône of Côtes du Rhône-Villages uit Frankrijk. Ook een Merlot uit Italië of Zuid-Afrika (14-16°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté