4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten IJsbergsla van de barbecue met feta

IJsbergsla van de barbecue met feta

ingrediënten


20 min
4 personen
100 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel muntblaadje

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Bestrijk de kwarten ijsbergsla met 2 eetlepels olie. Rooster aan beide kanten op de barbecue tot er grillstrepen zichtbaar zijn.
  • 2 Bestrijk de feta met de rest van de olie en rooster deze ook aan beide kanten op de barbecue tot er grillstrepen ontstaan.
  • 3 Bereid intussen de dressing. Verwarm de crème fraîche zonder te koken. Roer er rasp en sap van de citroen, de gehakte muntblaadjes, yoghurt en zout en peper door. Zorg ervoor dat de dressing niet te warm wordt.
  • 4 Leg de ijsbergsla op borden, besprenkel met de dressing en verkruimel de feta erover.

bereidingstip

Je kunt de sla eventueel ook grillen in een grillpan. . Liever een koude dressing? Deze dressing kun je ook maken zonder de crème fraîche te verwarmen. . Vervang de citroen-muntdressing door een yoghurtdressing naar keuze. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Een heerlijk, fris begin van een barbecue. Zeker met een glas Jean Sablenay Sauvignon Blanc erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 8 gram