4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten IJsbombe met sneeuw en sterren

IJsbombe met sneeuw en sterren

ingrediënten


35 min
4 personen
100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram ongezouten pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 gram bokkenpootjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelkoekjes

dit product is niet beschikbaar

1 liter vanilleroomijs

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappellikeur
100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bolvormige kom

ovenschaal

vuurwerksterretjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eiwitten met de suiker in een vetvrije kom tot zich stijve pieken vormen.
  • 2 Haal het ijs uit de vriezer, laat de vorm met het ijs schrikken in heet water en stort het ijs op de ovenvaste schaal.
  • 3 Strijk het eiwit met nonchalante pieken over de ijsbol. Zet de ijsbombe in de oven en laat het schuim in 2-3 minuten lichtbruin kleuren. Serveer meteen met de erin gestoken brandende vuurwerksterretjes. Lekker met vanillesaus, zelfgemaakt of op basis van vanillevla verdund met room en een scheutje likeur.

bereidingstip

Maak laagjes van verschillende ijssoorten in de kom en wissel deze af met kersen zonder pit.

wijnadvies

Moscato d’Asti. Dan krijgt u belletjes bij de sterren. Maar ook met Bordeaux of Côtes de Bergerac Moelleux wordt het volop genieten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 117 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate