4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten IJscoupe met geroosterd fruit en amandelkrokant

IJscoupe met geroosterd fruit en amandelkrokant

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

fruit naar keuze

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

fijne tafelsuiker
100 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

6 witte schuimkransjes
100 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter citroenlikeur
50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

bakplaat met bakpapier

  • 1 Steek de barbecue aan. Verwarm de oven voor op 160ºC. Meng het apart gehouden eiwit met de suiker en amandelen en verdeel over de bakplaat. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Schep tussendoor een paar keer om. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 2 Rooster het seizoensfruit met de boter en wat suiker op een (barbecue)bakplaat op de barbecue lichtbruin. Schep een bol van de semifreddo in een coupe en bestrooi met amandelkrokant. Vervolg met nog een bol ijs en amandelen. Verdeel het warme fruit met het sap erover.

wijnadvies

De avond mag nog heel lang duren, trek er daarom gerust een fles Gran Espanoso cava demi-sec bij open. Lichtzoet, mousserend en super feestelijk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 11 gram