4 personen
eenvoudig
10 min.
tussendoortje, voorgerecht
recepten IJskoude meloensoep

IJskoude meloensoep

ingrediënten


10 min
4 personen
1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersnippers op siroop

dit product is niet beschikbaar

1 cantaloupemeloen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsblokjesvorm

blender

staafmixer

schone theedoek

  • 1 Halveer de meloen en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd het vruchtvlees van de schil en snijd het in blokjes. Pureer de meloenblokjes en gembersnippers met een blender of staafmixer tot een smeuïge vloeistof.
  • 2 Draai de ijsblokjes in de doek en sla ze tot grof gruis met een deegroller of de bodem van een fles. Verdeel het gruis over de ijskoude glazen of borden en verdeel de meloensoep erover. Garneer met de munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 60 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté