6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten IJstaart met nougat en chocolade

IJstaart met nougat en chocolade

ingrediënten


20 min
6 personen
likeur
roombotercake
150 gram pure chocolade
50 gram karamelfudge
50 gram zachte nougat
500 milliliter roomijs
50 gram amandelschaafsel

benodigdheden

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Rooster de amandelen licht in een droge, hete koekenpan. Laat het ijs buiten de koelkast iets zachter worden en roer het in een kom los. Schep de nougat en de helft van de amandelen erdoor.
  • 2 Bekleed de cakevorm met een royaal stuk folie en laat dit aan beide kanten van de vorm overhangen. Verwarm de chocolade au bain-marie en roer glad.
  • 3 Snijd de cake in plakjes van 1 cm en bekleed hiermee de bodem van de vorm. Bedruppel naar wens met een beetje likeur en verdeel een derde van het ijs erover. Besprenkel het ijs met een paar lepels gesmolten chocolade. Herhaal deze stappen nog 2 keer en eindig met gesmolten chocolade. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel en leg het folie losjes erbovenop. Zet de cakevorm minimaal 3 uur in de diepvries.
  • 4 Til het folie op en neem de ijstaart uit de vorm. Leg op een schaal en snijd in dikke plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 9 gram
recalls Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier