4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
home recepten IJstaartjes met bosbessensorbet

IJstaartjes met bosbessensorbet

ingrediënten


30 min
4 personen
20 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 pak biscuit

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter bosbessenijs

benodigdheden

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Laat het ijs in de koelkast in een half uur wat zachter worden.
  • 2 Bekleed ondertussen de cakevorm met vershoudfolie, laat aan de zijkanten ruim overhangen.
  • 3 Bekleed de bodem en randen met biscuitjes. Gebruik bij voorkeur rechthoekige biscuits. Snijd ze indien nodig hier en daar bij.
  • 4 Schep de helft van het ijs in de vormpjes en dek deze laag af met biscuitjes.
  • 5 Vervolg met de rest van het ijs en dek het geheel af met de folie.
  • 6 Zet de ijstaartjes minimaal 2 uur in de vriezer.
  • 7 Klop voor het serveren de slagroom met de suiker stijf.
  • 8 Stort de taartjes op bordjes en bestrijk met de slagroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté