online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Ikan ritja ritja

Ikan ritja ritja

ingrediënten

400 gram kabeljauwfilets

400 gram koolvisfilets

2 eetlepels citroensap

4 eetlepels arachideolie

1 ui

2 rode pepers

1 theelepel trassi

1 theelepel sambal badjak

3 teentjes knoflook

theelepel gemberpoeder (djahé)

1 blikje tomatenpuree

1 eetlepel ketjap manis

1 kippenbouillontablet


  • 1 Dep de vis droog. Verdeel deze in moten en besprenkel ze met citroensap.
  • 2 Strooi er wat zout over.
  • 3 Wrijf 1 eetlepel olie met ui, rode peper, trassi, knoflook en djahé in een vijzel tot een pasta of pureer de ingrediënten in de keukenmachine.
  • 4 Fruit dit mengsel 2 minuten in nog 1 eetlepel olie.
  • 5 Voeg de tomatenpuree, ketjap en het bouillontablet toe en meng er heet water door tot de gewenste sausdikte.
  • 6 Bak de vis 2-3 minuten per kant in de rest van de olie.
  • 7 Leg de vis op een schaal en giet de saus erover.

bereidingstip

Voeg eens 1 eetlepel schenkstroop bij de saus.


voedingswaarde

energie 210 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 20 gram