4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Ikan ritja ritja

Ikan ritja ritja

ingrediënten


25 min
4 personen
1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal badjak

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel trassi
2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

400 gram koolvisfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep de vis droog. Verdeel deze in moten en besprenkel ze met citroensap.
  • 2 Strooi er wat zout over.
  • 3 Wrijf 1 eetlepel olie met ui, rode peper, trassi, knoflook en djahé in een vijzel tot een pasta of pureer de ingrediënten in de keukenmachine.
  • 4 Fruit dit mengsel 2 minuten in nog 1 eetlepel olie.
  • 5 Voeg de tomatenpuree, ketjap en het bouillontablet toe en meng er heet water door tot de gewenste sausdikte.
  • 6 Bak de vis 2-3 minuten per kant in de rest van de olie.
  • 7 Leg de vis op een schaal en giet de saus erover.

bereidingstip

Voeg eens 1 eetlepel schenkstroop bij de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip