4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Île flottante van semifreddo

Île flottante van semifreddo

ingrediënten


20 min
4 personen
50 milliliter amandellikeur
40 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram slagroom
4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine schaaltjes

4 coupes

  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin. Klop de eidooiers met de suiker en amandellikeur au bain-­marie tot een romig mengsel. Blijf kloppen tot de eidooiers licht gebonden zijn. Controleer dit door een lepel in deze zabaglione te dopen en met de vingertop een streep op de bolle kant van een lepel te trekken. Loopt de zabaglione niet door, dan is hij gaar genoeg.
  • 2 Neem de semifreddo uit de diepvries. Schenk de warme zabaglione in 4 schaaltjes of coupes en schep er een mooie quenelle van de semifreddo op. Dit gaat het makkelijkst met twee vochtig gemaakte eet­ lepels. Bestrooi het dessert met de amandelen en serveer direct.

bereidingstip

Hoewel de kans op een salmonellabesmetting door eieren tegenwoordig erg klein is, is het voor sommige groepen toch wat minder verstandig om onverhitte eiwitten of eidooiers te eten. Het gaat hierbij om jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid. Houd hier dus rekening mee wanneer je met kerst desserts voor een groot en gevarieerd gezelschap maakt.

wijnadvies

Schenk bij dit recept een glas Sea Lord Tawny Port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 12 gram