4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten In olijfolie gesmoorde andijvie met pijnboompitten

In olijfolie gesmoorde andijvie met pijnboompitten

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 struik andijvie

dit product is niet beschikbaar

snufje chilipepervlokken
3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie op een lage stand en bak hierin zachtjes de knoflook. Voeg de chilipeper of peper toe.
  • 2 Snijd de andijvie in de lengte in vieren. Verwijder eventueel de buitenste bladeren. Leg de andijvie op het snijvlak in de pan en bestrooi met wat zout. Laat met het deksel op de pan op een lage stand smoren.
  • 3 Schep na circa 3 minuten om en laat nog een paar minuten smoren.
  • 4 Schep de andijvie over op een schaal en giet de knoflookolie erover. Bestrooi met de pijnboompitten.
  • 5 Lekker bij rundersaucijsjes en gekookte krieltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 3 gram