4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, bijgerecht
home recepten In port gestoofde peertjes met chocoladeganache

In port gestoofde peertjes met chocoladeganache

ingrediënten


25 min
4 personen
100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

40 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

1 steranijs

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 kaneelstokjes

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter port

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram stoofpeer

dit product is niet beschikbaar

25 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Doe de peertjes in een stoofpan en voeg de port, kaneelstokjes, kruidnagels, steranijs, vanillesuiker en suiker toe. Voeg eventueel wat water toe als de peertjes nog niet helemaal onder staan.
  • 3 Breng aan de kook en laat circa 2 uur pruttelen op een lage stand, tot de peertjes helemaal zacht zijn. Laat de peren als ze klaar zijn afkoelen in het kookvocht.
  • 4 Smelt intussen de chocolade au bain-marie en voeg de slagroom toe. Meng tot een gladde chocoladesaus. Schenk de warme saus over de peren en bestrooi met het amandelschaafsel.

bereidingstip

Deze peertjes zijn perfect als dessert, maar je kunt ze ook als bijgerecht serveren. Bereid ze dan zoals bij stap 2 en zet daarna zo op tafel, zonder saus en amandelen.. Liever geen port? Voeg dan een scheut bessensap of druivensap toe met water tot de peertjes net onder staan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté