4 personen
gemiddeld
25 min.
home recepten Indiase boerenkool-spinaziesoep

Indiase boerenkool-spinaziesoep

ingrediënten


25 min
4 personen
theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

250 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

250 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember, kaneel, laurier, tomaat en rode peper.
  • 2 Voeg de boerenkool en spinazie toe, giet 1 liter water erbij en breng aan de kook. Kook circa 10 minuten. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer.
  • 3 Breng flink op smaak met zout en peper en verdeel de soep over kommen. Schep een beetje crème fraîche in het midden van elke kom en bestrooi met peper en/of een snufje komijn.

bereidingstip

Rode peper over na dit recept? Vries de peper in. Zo kun je telkens een hoeveelheid naar keuze raspen over je eten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté