4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Indiase gehaktballetjes met aardappeltjes, yoghurt en koriander

Indiase gehaktballetjes met aardappeltjes, yoghurt en koriander

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

700 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt door met de ui en 1 eetlepel currypasta. Breng op smaak met zout en peper en rol er balletjes van ter grootte van een walnoot.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in 5 minuten rondom goudbruin. Neem de balletjes uit de pan en houd apart.
  • 3 Voeg de paprika, tomatenblokjes, 100 ml water en de rest van de currypasta toe aan de pan, roer goed door en laat circa 20 minuten pruttelen.
  • 4 Verhit intussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes in circa 15 minuten goudbruin. Laat de spinazie de laatste 5 minuten slinken in de tomatensaus en warm de gehaktballetjes mee.
  • 5 Serveer de aardappelpartjes met de gehaktballetjes in tomatensaus. Schep yoghurt erbij en bestrooi met de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté