4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Indiase kokos-currysoep

Indiase kokos-currysoep

ingrediënten


35 min
4 personen
1 handje verse koriander
200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel garam masala

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 middelgrote aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 kippenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Los de bouillonblokjes op in 1 liter heet water. Verhit de olie in een hoge (soep)pan en fruit hierin de ui, gember en knoflook 3 minuten.
  • 2 Bak de aardappels en kip een paar minuten mee.
  • 3 Roer de garam masala erdoor en giet er de bouillon bij. Breng met het kaneelstokje tegen de kook aan en laat op zacht vuur 15 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  • 4 Voeg de aubergine, tomaat en kokosmelk toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • 5 Warm op het laatst de doperwten mee.
  • 6 Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 21 gram