4 personen
uitdagend
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Indiase lamscurry

Indiase lamscurry

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

theelepel kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

10 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

8 kardemompeulen
1 kilogram lamsvlees

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de knoflook met ½ theelepel zout, de pepers en gember tot een currypasta. Verhit de olie en bak hierin het vlees goudbruin. Schep het vlees uit de pan.
  • 2 Doe de kardemom, kaneel, peperkorrels en laurier in de pan en fruit ½ minuut. Bak de de ui 1-2 minuten mee.
  • 3 Roer de currypasta erdoor en bak deze kort mee. Schep de kruidnagelpoeder, cayennepeper, paprika-, koriander- en komijnpoeder met het vlees erdoor.
  • 4 Giet de bouillon erbij en stoof afgedekt circa 1,5 uur, tot het vlees zacht is. Neem het deksel van de pan en voeg al roerend lepel voor lepel de yoghurt toe zodat de saus iets dikker wordt.
  • 5 Verwijder de kardemompeulen, het kaneelstokje en de laurierblaadjes. Bestrooi de curry met de koriander. Lekker met naanbrood of rijst en komkommerraita (kijk voor dit recept elders op boodschappen.nl).

bereidingstip

Neem voor dit recept kipdijfilet in plaats van lamsvlees en stoof 45 minuten. . Vervang de kardemom, peperkorrels, kaneelstokje, kruidnagel-, koriander- en komijnpoeder door 1,5 eetlepel garam masala (kijk elders op boodschappen.nl voor het recept).

wijnadvies

Dit recept met pit kan wel een stevige rosé met een piepklein zoetje gebruiken: die van Park Villa bijvoorbeeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 54 gram