- 1 Pureer de knoflook met ½ theelepel zout, de pepers en gember tot een currypasta. Verhit de olie en bak hierin het vlees goudbruin. Schep het vlees uit de pan.
- 2 Doe de kardemom, kaneel, peperkorrels en laurier in de pan en fruit ½ minuut. Bak de de ui 1-2 minuten mee.
- 3 Roer de currypasta erdoor en bak deze kort mee. Schep de kruidnagelpoeder, cayennepeper, paprika-, koriander- en komijnpoeder met het vlees erdoor.
- 4 Giet de bouillon erbij en stoof afgedekt circa 1,5 uur, tot het vlees zacht is. Neem het deksel van de pan en voeg al roerend lepel voor lepel de yoghurt toe zodat de saus iets dikker wordt.
- 5 Verwijder de kardemompeulen, het kaneelstokje en de laurierblaadjes. Bestrooi de curry met de koriander. Lekker met naanbrood of rijst en komkommerraita (kijk voor dit recept elders op boodschappen.nl).
bereidingstip
Neem voor dit recept kipdijfilet in plaats van lamsvlees en stoof 45 minuten. . Vervang de kardemom, peperkorrels, kaneelstokje, kruidnagel-, koriander- en komijnpoeder door 1,5 eetlepel garam masala (kijk elders op boodschappen.nl voor het recept).
wijnadvies
Dit recept met pit kan wel een stevige rosé met een piepklein zoetje gebruiken: die van Park Villa bijvoorbeeld.