4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Indiase mulligatawny soep

Indiase mulligatawny soep

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

100 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

100 gram rode linzen

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel garam masala

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de boter in een grote pan. Voeg de bleekselderij, ui en wortel toe en bak circa 8 minuten op middelhoge stand.
  • 2 Voeg de knoflook, gember, kerrie en garam masala toe en bak al roerend 5 minuten. Voeg de bouillon, linzen en rijst toe en kook circa 15 minuten, tot de linzen en rijst gaar zijn.
  • 3 Voeg de spinazie, koriander en citroensap toe en roer kort door. Schep de soep in kommen en giet per kom 1 eetlepel yoghurt erin. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 12 gram