4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Indiase spinaziecurry met kip

Indiase spinaziecurry met kip

ingrediënten


20 min
4 personen
600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

350 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels milde Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verhit in een koekenpan 2 eetl. olie. Fruit de ui ca. 1 min. Roer de currypasta erdoor en bak ca. 1 min. mee.
  • 3 Schep de kipfilet en de tomaatjes door de currypasta. Houd 2 eetl. kokosmelk apart. Schenk de rest van de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Zet de warmtebron op een lage stand. Stoof de kipfilet in ca. 10 min. gaar.
  • 4 Verhit intussen in een wok de laatste 2 eetl. olie. Voeg de spinazie toe. Laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de spinazie toe aan de kipcurry.
  • 5 Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er de spinaziecurry over. Garneer met de achtergehouden kokosmelk.

bereidingstip

Bestrooi de curry met geroosterd amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 692 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate