4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Indiase spinaziecurry met kip

Indiase spinaziecurry met kip

ingrediënten


20 min
4 personen
600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherrytomaatjes
350 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels milde Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verhit in een koekenpan 2 eetl. olie. Fruit de ui ca. 1 min. Roer de currypasta erdoor en bak ca. 1 min. mee.
  • 3 Schep de kipfilet en de tomaatjes door de currypasta. Houd 2 eetl. kokosmelk apart. Schenk de rest van de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Zet de warmtebron op een lage stand. Stoof de kipfilet in ca. 10 min. gaar.
  • 4 Verhit intussen in een wok de laatste 2 eetl. olie. Voeg de spinazie toe. Laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de spinazie toe aan de kipcurry.
  • 5 Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er de spinaziecurry over. Garneer met de achtergehouden kokosmelk.

bereidingstip

Bestrooi de curry met geroosterd amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 692 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté