4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Indiase viscurry met kruidige komkommersalade

Indiase viscurry met kruidige komkommersalade

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

400 gram visfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram snelkookrijst

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de wortel een paar minuten. Voeg de bloemkool en currypasta toe. Roerbak 1 minuut op een lage stand en voeg de tomatenblokjes toe. Roer door en laat afgedekt circa 15 minuten stoven
  • 2 Kook intussen de rijst. Schep voor de salade de komkommer, sjalot en groene kruiden door elkaar. Voeg de visblokjes toe aan de curry en laat afgedekt nog 10 minuten stoven op een lage stand.
  • 3 Klop het citroensap en de olijfolie door elkaar en schep deze dressing door de salade. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Breng de curry indien nodig nog verder op smaak en schep samen met de rijst op diepe borden. Bestrooi met de koriander en serveer de Indiase viscurry met de yoghurt en salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté