4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Indisch stoofvlees

Indisch stoofvlees

ingrediënten


25 min
4 personen
maizena

dit product is niet beschikbaar

allesbinder

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

700 gram magere hamlappen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal met deksel

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee.
  • 3 Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder staan.
  • 4 Zet de (ovenbestendige) pan in de oven of doe het gerecht over in een ovenschaal met deksel en plaats die in de oven. Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160°C en stoof minimaal 1 uur. Bind de saus eventueel vóór het serveren met allesbinder of maïzena. Lekker met rijst en sperziebonen of broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté