4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Indische hamlapjes

Indische hamlapjes

ingrediënten


40 min
4 personen
4 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

600 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak het vlees hierin lichtbruin.
  • 2 Schep het uit de pan.
  • 3 Voeg de ui, rode peper en knoflook bij het bakvet en fruit 2 minuten.
  • 4 Schep de gember, koriander, komijn en kaneel erdoor en bak 2 minuten mee tot het gaat geuren.
  • 5 Voeg het vlees toe en giet de kokosmelk erover.
  • 6 Pers er 1 partje citroen over uit.
  • 7 Breng aan de kook en stoof zachtjes 25 minuten. Laat het stoofvocht iets indikken.
  • 8 Serveer met de rest van de citroenpartjes en peterselie.

bereidingstip

Lekker met witte rijst, kroepoek en doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip