- 1 Halveer de kool in de lengte. Snijd er smalle reepjes van. Snijd de lente/bosuitjes met het loof in ringetjes.
- 2 Verhit 2 eetl. olie en roerbak hierin de Chinese kool en de prei 5 minuten. Strooi de bloem erover. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten.
- 3 Schep de lente/bosuitjes erdoor en kook nog 2 minuten.
- 4 Verhit de rest van de olie en bak hierin de biefstukreepjes rondom bruin. Schenk de ketjap erover en roer de sambal oelek erdoor.
- 5 Verdeel de biefstukreepjes over soepkommen of soepborden. Schep de soep erop en serveer er kroepoek bij.
bereidingstip
De biefstuk kan eventueel worden vervangen door reepjes gerookte kipfilet. Bestrooi de soep met krokante uiensnippers.
wijnadvies
Stevig type Chardonnay. Kan een cépagewijn zijn, of een Chardonnay uit Zuid-Afrika of Californië (9-11°C).