4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Indische koolsoep

Indische koolsoep

ingrediënten


15 min
4 personen
1 zakje kroepoek

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 kleine Chinese kool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de kool in de lengte. Snijd er smalle reepjes van. Snijd de lente/bosuitjes met het loof in ringetjes.
  • 2 Verhit 2 eetl. olie en roerbak hierin de Chinese kool en de prei 5 minuten. Strooi de bloem erover. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten.
  • 3 Schep de lente/bosuitjes erdoor en kook nog 2 minuten.
  • 4 Verhit de rest van de olie en bak hierin de biefstukreepjes rondom bruin. Schenk de ketjap erover en roer de sambal oelek erdoor.
  • 5 Verdeel de biefstukreepjes over soepkommen of soepborden. Schep de soep erop en serveer er kroepoek bij.

bereidingstip

De biefstuk kan eventueel worden vervangen door reepjes gerookte kipfilet. Bestrooi de soep met krokante uiensnippers.

wijnadvies

Stevig type Chardonnay. Kan een cépagewijn zijn, of een Chardonnay uit Zuid-Afrika of Californië (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram