4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, hoofdgerecht
recepten Indische saté

Indische saté

ingrediënten


40 min
4 personen
1 scheutje citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

80 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bruine basterdsuiker
theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 zak kroepoek
250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

600 gram varkenshaas

benodigdheden

satéprikker

bakplaat

  • 1 Week houten satéprikkers eerst in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Kook de rijst.
  • 2 Verhit de olie voor de satésaus en fruit hierin het sjalotje. Voeg 2-3 eetlepels water toe.
  • 3 Roer de andere ingrediënten voor de saus erdoor. Rijg aan elk satéstokje 4-5 blokjes vlees.
  • 4 Gril de saté circa 10 minuten onder een hete ovengrill of in een hete grillpan. Keer regelmatig om.
  • 5 Serveer de satéstokjes met de rijst, kroepoek en satésaus. Lekker met atjar tjampoer en gefrituurde uitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 48 gram
recalls | bekijk ze hier