4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Indische saté

Indische saté

ingrediënten


40 min
4 personen
1 scheutje citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

80 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 zak kroepoek

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

600 gram varkenshaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

satéprikker

bakplaat

  • 1 Week houten satéprikkers eerst in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Kook de rijst.
  • 2 Verhit de olie voor de satésaus en fruit hierin het sjalotje. Voeg 2-3 eetlepels water toe.
  • 3 Roer de andere ingrediënten voor de saus erdoor. Rijg aan elk satéstokje 4-5 blokjes vlees.
  • 4 Gril de saté circa 10 minuten onder een hete ovengrill of in een hete grillpan. Keer regelmatig om.
  • 5 Serveer de satéstokjes met de rijst, kroepoek en satésaus. Lekker met atjar tjampoer en gefrituurde uitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 48 gram