- 1 Verhit de olie en bak hierin de speklappen 4 minuten aan beide kanten op middelhoge stand. Neem de speklappen uit de pan en voeg de ui, knoflook, gember en citroengras toe aan het bakvet.
- 2 Bak circa 3 minuten en voeg de tomaten, ketjap en kokos toe.Voeg de speklappen met 200 ml water weer toe aan de pan en stoof afgedekt 20 minuten op een lage stand.
- 3 Serveer de stoof met de paprika-sambalpuree (zie tiprecept) en bestrooi met de bosui.
bereidingstip
Paprika-sambalpuree: kook 1 kilo kruimige aardappels gaar. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie en bak 4 rode paprika’s, in reepjes, circa 5 minuten op middelhoge stand. Voeg 2-5 eetlepels sambal naar smaak toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Stamp de aardappels fijn met 150 ml room en roer vervolgens de sambalsaus erdoor.. Vervang de sereh in dit recept eventueel door de rasp van 1 citroen.
wijnadvies
Een riesling, gewürztraminer of rosé combineert uitstekend met Indische gerechten.