4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Indische stoof
 met paprika-sambalpuree

Indische stoof
 met paprika-sambalpuree

ingrediënten


30 min
4 personen
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 speklapjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de speklappen 4 minuten aan beide kanten op middelhoge stand. Neem de speklappen uit de pan en voeg de ui, knoflook, gember en citroengras toe aan het bakvet.
  • 2 Bak circa 3 minuten en voeg de tomaten, ketjap en kokos toe.Voeg de speklappen met 200 ml water weer toe aan de pan en stoof afgedekt 20 minuten op een lage stand.
  • 3 Serveer de stoof met de paprika-sambalpuree (zie tiprecept) en bestrooi met de bosui.

bereidingstip

Paprika-sambalpuree: kook 1 kilo kruimige aardappels gaar. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie en bak 4 rode paprika’s, in reepjes, circa 5 minuten op middelhoge stand. Voeg 2-5 eetlepels sambal naar smaak toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Stamp de aardappels fijn met 150 ml room en roer vervolgens de sambalsaus erdoor.. Vervang de sereh in dit recept eventueel door de rasp van 1 citroen.

wijnadvies

Een riesling, gewürztraminer of rosé combineert uitstekend met Indische gerechten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 21 gram