4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Indonesische Babi ketjap

Indonesische Babi ketjap

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram varkensfricandeaus

dit product is niet beschikbaar

500 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de vleesblokjes rondom goudbruin.
  • 2 Voeg de uien, knoflook en gember toe en bak deze circa 2 minuten mee.
  • 3 Meng de ketjap en citroensap erdoor en stoof met een deksel op de pan zachtjes 50-60 minuten.
  • 4 Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over het gerecht.
  • 5 Lekker met witte rijst en een komkommersalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté