4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Indonesische gehaktballetjes met pittige pindasaus

Indonesische gehaktballetjes met pittige pindasaus

ingrediënten


25 min
4 personen
limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

125 gram pindakaas met stukjes noot
500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met 1 eetlepel pindakaas, 1 theelepel sambal en 2 eetlepels ketjap en vorm er 16 balletjes van.
  • 2 Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de balletjes in circa 10 minuten bruin en gaar. Meng in een (steel) pan de rest van de pindakaas, sambal, ketjap, chilisaus, 150 ml water en het limoensap. Verwarm dit al roerend tot een gebonden saus (voeg als de saus te dik is een scheutje water toe). Serveer de gehaktballetjes met de saus.

bereidingstip

Bestrooi de gehaktballetjes met pittige pindasaus met gebakken uitjes of seroendeng.. Serveer dit gerecht met kroepoek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 31 gram